Φροντίδα σώματος για το καλοκαίρι…

Το καλοκαίρι έκανε την εμφάνισή του και εμείς πρέπει να το υποδεχτούμε με το κατάλληλο σώμα. Και αυτό δεν σημαίνει αποκλειστικά πως θα πρέπει να διώξουμε τα παραπανίσια κιλά με εξαντλητικές δίαιτες και αμέτρητες ώρες στα γυμναστήρια, αλλά και να του χαρίσουμε μια εντατική φροντίδα και περιποίηση που θα το δείχνει να φαίνεται άψογο.

Καλό θα ήταν για να αποφύγετε τα εγκαύματα, να αρχίσετε να εκτίθεστε σταδιακά και από τώρα  στον ήλιο για λίγο ώστε σιγά σιγά να αποκτήσετε το χρώμα που επιθυμείτε. Πάντα όμως αφού θα έχετε απλώσει μια καλή αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας την οποία θα εφαρμόζετε όχι μόνο στο σώμα σας αλλά και στο πρόσωπο τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο.

Την απαραίτητη προστασία θα πρέπει να εξασφαλίσετε και για τα μαλλιά σας τα οποία τους καλοκαιρινούς μήνες ταλαιπωρούνται περισσότερο, χάνουν την λάμψη τους και γίνονται άγρια. Μπορείτε να αγοράσετε ένα λάδι σπρέι μαλλιών το οποίο θα τα προστατέψει από το αλάτι της θάλασσας και πάντα μετά από το μπάνιο σας θα πρέπει να τα ξεβγάζετε με άφθονο νερό ώστε να απομακρύνετε το αλάτι. Θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση και να απλώνετε στο σώμα σας καθημερινά μια καλή ενυδατική κρέμα μετά το μπάνιο σας. Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα σε καθημερινή βάση, θα διατηρήσετε τα φυσικά λιπαρά σωματίδια σε υψηλά επίπεδα.

Δυο τρείς φορές την εβδομάδα μπορείτε να κάνετε απολέπιση ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και να επιτευχθεί ταχύτερα η ανανέωσή τους. Ακόμη θα πρέπει να γνωρίζετε πως η κυτταρίτιδα δεν χτυπά μόνο τις γυναίκες με κάποια επιπλέον κιλά αλλά κάνει την εμφάνισή της ακόμη και σε πολύ αδύνατες κοπέλες μιας και η διατροφή, οι κληρονομικοί παράγοντες, το στρες, τα αντισυλληπτικά χάπια, το κάπνισμα και πολύ λόγοι ακόμη δεν κοιτούν κιλά.

Εσείς αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να ασκείστε, να πίνετε αρκετό νερό, να τρέφεστε σωστά λέγοντας όχι στα πολλά λιπαρά, ζάχαρη, τηγανιτά και ναι στα φρούτα και λαχανικά. Επίσης μπορείτε να απλώνετε μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας πρωί βράδυ ώστε να μειώσετε το πρόβλημα και το δέρμα σας να δείχνει πιο απαλό και σφικτό…