Πες αντίο στους ξηρούς αγκώνες.

Beauty1

Πως μπορείς να καταπολεμήσεις τους ξηρούς αγκώνες…

Τόσο οι αγκώνες όσο και τα γόνατα αποτελούν δυο μέρη του σώματός μας που εμφανίζουν έντονα σημάδια ξηρότητας. Τα συσσωρευμένα μάλιστα νεκρά κύτταρα σε αυτές τις περιοχές κάνουν το δέρμα να φαίνεται άγριο και βρώμικο. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να καταπολεμήσουμε το πρόβλημα με φυσικό τρόπο!

Καταρχήν επιβάλλεται να κάνουμε απολέπιση ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. Θα ετοιμάσουμε λοιπόν ένα καταπληκτικό φυσικό και συνάμα ενυδατικό πίλινγκ για το οποίο θα χρειαστούμε:
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη.
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι ( θα χρειαστούμε και την λεμονόκουπα )
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά. Έπειτα γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα την λεμονόκουπα και με αυτή τρίβουμε τους αγκώνες ή τα γόνατα. Αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε το λεμόνι που έχει λευκαντικές ιδιότητες να εξαφανίσει τον χρωματισμό του δέρματος στην περιοχή και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Έπειτα απλώνουμε μια λιπαρή ενυδατική κρέμα.
Ένας άλλος απλός τρόπος για να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά την σκληρότητα στους αγκώνες είναι o εξής: 
Σε 1 κουταλάκι της σούπας βαζελίνη προσθέστε
  • 5 σταγόνες αιθέριο λεμόνι,
  • 3 σταγόνες νερολί και
  • 3 σταγόνες τριαντάφυλλο.
Ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα στους αγκώνες με κυκλικές κινήσεις αφού πριν τους έχετε τρίψει με μια λεμονόκουπα. Αφήστε για τουλάχιστον 15-20 λεπτά. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να κόψετε το μπροστινό μέρος από ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες ώστε να τις φορέσετε στα χέρια και να καλύψετε τους αγκώνες.Αφήστε την εμπλουτισμένη με αιθέρια έλαια βαζελίνη να δράσει όλο το βράδυ….το πρωί το δέρμα σας θα είναι βελούδινο και απαλό.
Για να προστατεύετε καθημερινά τους αγκώνες και τα γόνατά σας από την σκληρότητα, μετά το ντους μπορείτε να τους χαρίζετε ενυδάτωση και τροφή αν τους απλώνετε μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια. ( Σε 30 ml ελαιόλαδο προσθέστε 5  σταγόνες καρότο, 5 σταγόνες χαμομήλι, 5 σταγόνες γεράνι και 5 τριαντάφυλλο…το μείγμα είναι αρκετό και πολλές χρήσεις. Φυλάξτε το σε γυάλινο μπουκαλάκι ή βάζο ).