Αιθέρια έλαια – ψυχισμός

Τα αιθέρια έλαια θα μπορούσε να πει κανείς πως αποτελούν βάλσαμο για την ψυχή.

Για οτιδήποτε μας αναστατώνει και κατά συνέπεια μας προκαλεί άγχος και στρες, φοβίες ή κατάθλιψη και συνάμα έχει αντίκτυπο στο σώμα μας και εκδηλώνεται με πόνους ή ενοχλήσεις, υπάρχει ένα ή ο συνδυασμός περισσότερων αιθερίων ελαίων τα οποία δρουν ευεργετικά και τονώνουν τον ψυχισμό μας καταστέλλοντας  τα συμπτώματα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε είναι το να διαλύσουμε μερικές σταγόνες από το κατάλληλο αιθέριο έλαιο ή μείγμα αυτών και να κάνουμε μασάζ ώστε να νιώσουμε καλύτερα.
Έτσι λοιπόν:

Αν έχετε έντονο πονοκέφαλο
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από αιθέρια έλαια μαντζουράνας, λεβάντας και ιλάνγκ – ιλάνγκ.

Αν έχετε έντονο στρες
τότε συνδυάστε αιθέρια έλαια μανταρινιού, σανταλόξυλου, γιασεμιού, νερολί, ιλάνγκ – ιλάνγκ και τριαντάφυλλου.

Αν νιώθετε φοβία ή έντονο βάρος
το οποίο προέρχεται από στεναχώρια τότε μπορείτε να κάνετε μασάζ με ένα μείγμα από αιθέριο έλαιο λεβάντας, μαντζουράνας, γιασεμιού, βασιλικού και τριαντάφυλλου.

Σε περίπτωση που υποφέρετε από αυπνίες
τότε ένας συνδυασμός από αιθέριο έλαιο νερολί, λεβάντας, σανταλόξυλου, βερβένας θα σας βοηθήσει και θα σας εξασφαλίσει έναν ήρεμο ύπνο.

Αν σας τρομάζει το μέλλον και σας προκαλεί άγχος ή αν έχετε τάσεις εσωστρέφειας
κάντε μασάζ με αιθέριο έλαιο λιβανιού.

Αν βρίσκεστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο βουλγάρικου τριαντάφυλλου.

Αν βρίσκεστε σε φάση αλλαγών της ζωής με αποτέλεσμα να ζείτε έντονες συναισθηματικές μεταβολές, αν νιώθετε κατάθλιψη ή έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης
τότε το αιθέριο έλαιο της αχιλλαίας είναι ιδανικό.
Θυμηθείτε πως το αυτομασάζ είναι ένα ταξίδι που μας προσφέρει την εμπειρία να ζούμε μέσα σε ένα σώμα το οποίο αναπνέει, στέκεται, κινείται αλλά και νιώθει χαλαρά και ευχάριστα. Με το αυτομασάζ χαρίζουμε στον εαυτό μας ανακούφιση, χαλάρωση, τόνωση αλλά και μαθαίνουμε να φροντίζουμε και να αγαπάμε το σώμα μας. Μέσα από αυτό θα μάθετε πως οι συμπεριφορές, τα συναισθήματα, ο τρόπος ζωής σας, οι διατροφικές σας συνήθειες αλλά και ότι κάνετε ή σκέφτεστε επηρεάζουν τα διάφορα όργανα του σώματός σας. Ενισχύοντας έτσι με το μασάζ την καλή λειτουργία των οργάνων μειώνονται άμεσα η ένταση, οι πόνοι, οι ενοχλήσεις ενώ τα αιθέρια έλαια κάνουν τα αποτελέσματα πιο θεαματικά.
Η ζωτική ενέργεια του ανθρώπου όταν δεν ανανεώνεται εξαντλείται και τότε νιώθουμε αδύναμοι σωματικά συναισθηματικά και πνευματικά. Με το αυτομασάζ μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια στα σημεία που λιμνάζει και να της ανοίξουμε το δρόμο προς κάθε κύτταρο, ζωτικό όργανο, νευρώνα και οργανικό σύστημα.