Κρυσταλλοθεραπεία

Therapist placing quartz crystal on woman's forehead

Η Κρυσταλλοθεραπεία είναι μια αναγνωρισμένη εναλλακτική θεραπεία η οποία χρησιμοποιεί κρυστάλλους ( πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους )για θεραπευτικούς σκοπούς. Αποτελεί μια ήπια θεραπευτική μέθοδο όπως πολλές άλλες ( αρωματοθεραπεία, φυτοθεραπεία, ομοιοπαθητική, ανθοϊάματα Bach κ.τ.λ. ).

Στην κρυσταλλοθεραπεία ανάλογα με το είδος, το χρώμα,την δομή και την χημική σύσταση του κάθε κρυστάλλου μεταφέρεται η ενέργειά του στα κύτταρα του ανθρώπου και παρεμβαίνοντας στην ενεργειακή του αύρα ασκεί θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Οι κρύσταλλοι εκπέμπουν φυσική ενέργεια και γι” αυτό οι αρχαίοι σοφοί υποστήριζαν πως κάθε κρύσταλλος κρύβει μέσα του μοναδικές φυσικές δυνάμεις. Έτσι τους χρησιμοποιούσαν για διάφορους θεραπευτικούς σκοπούς. Αυτή η μυστική ενέργεια δεν είναι τίποτε άλλο, όπως επισημαίνουν σήμερα οι επιστήμονες, από ηλεκρομαγνητικά κύματα.

Οι ιδιότητες αυτές των κρυστάλλων και η ευεργετική τους δύναμη βασίζονται σε δυο κανόνες που η φύση έχει ορίσει:

ΗΛΕΚΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Οι κρύσταλλοι εκπέμπουν ενέργεια σταθερής συχνότητας, η οποία περνώντας μέσα από τα λεμφικά υγρά σε όλο το ανθρώπινο σώμα, ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες.

Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ: Οι κρύσταλλοι αποτελούνται από τα ίδια ανόργανα άλατα που υπάρχουν και στο σώμα μας και απελευθερώνουν μόρια σιδήρου, ψευδαργύρου, πυριτίου, μαγνησίου, μαγγανίου και άλλων αλάτων.Η επίδραση που δέχεται ο οργανισμός μας είναι παρόμοια με αυτή που δέχεται όταν παίρνουμε φάρμακα τα οποία εμπεριέχουν αυτά τα στοιχεία.

Σε ένα αρχαιότατο ελληνικό σύγγραμμα τα ΛΙΘΙΚΑ που γράφτηκε αμέσως μετά τον Τρωικό Πόλεμο, περιγράφονται με λεπτομέρειες οι ιδιότητες και η δράση ορισμένων ημιπολύτιμων λίθων που χρησίμευαν ως γιατρικά για τους αρχαίους Έλληνες. Στο σύγγραμμα αυτό επαινείται τόσο η δύναμή τους ώστε επισημαίνεται: << γνωρίζεις βεβαίως ότι στα μεν βότανα θα συναντήσεις και καλά και επιβλαβή, στους λίθους όμως δεν θα μπορέσεις να βρεις εύκολα κάποιους επιβλαβείς >>.

Στις μέρες μας πια οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι μορφές ενέργειας που διαθέτουν τη δική τους συχνότητα και κραδασμούς συμπεριλαμβανομένων και των κρυστάλλων. Ο Nikola Tesla (ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης ο οποίος είναι κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα ) δήλωσε ότι η έννοια αυτή αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση του κόσμου και απέδειξε πως ορισμένες μορφές ενέργειας μπορεί να αλλάξουν τις δονήσεις άλλων μορφών ενέργειας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι θεραπευτικοί κρύσταλλοι και πέτρες χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα για την ευθυγράμμιση, τη θεραπεία και την αλλαγή της δόνησης των κυττάρων, των τσάκρα, καθώς και των λεπτοφυών σωμάτων από θεραπευτές ολιστικής προσέγγισης.

Γενικά λοιπόν η  Κρυσταλλοθεραπεία μετατρέπει τις αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος σε θετικές αρμονίες και προάγει τον άνθρωπο σε κατάσταση υγείας και ευεξίας.